آموزشهای هفت دقیقه ای (سهم بازار) – قسمت چهارم

چگونه با استراتژی تهاجمی سهم بازار بیشتری تصاحب کنید؟

 

 

در جلسه گذشته در رابطه با استراتژی تهاجمی، مطالبی را بیان نمودیم. اکنون به شما خواهیم آموخت چگونه سهم بازار بیشتری را با استفاده از این استراتژی به خود اختصاص دهید.

نکته مهم در اتخاذ این استراتژی این است که زمانیکه از این سناریو استفاده می کنید، مشتریان شما باید بخواهند جنگ قدرت بین شما و رقیبتان را تماشا کنند. برای این کار باید مشتریان را آماده تغییرات کنید ولی این کار بسیار دشوار می باشد چون رفتار مشتری و مخاطب در انتخاب محصول و خرید آن متفاوت است.

گاهی مشتریان آماده امتحان ایده های جدید هستند و گاهی از محصولات رقبای شما ناراضیند. اینجاست که شما باید شروع به جنگ کرده و آلترناتیوهای خود را ارائه دهید. برای اینکار شناخت رفتار مخاطبین برای شما حیاتی است.

آقای جفری مور در کتاب Crossing the chasm یا گذر از شکاف مفهوم «چرخه عمر پذیرش فناوری» را در قالب یک منحنی بیان کرده است. در این منحنی که در زیر مشاهده می کنید، فناوری در پنج فاز که بر اساس نوع مصرف کننده پذیرفته می‌شود.

 

همانطور که مشاهده می کنید بین دسته Early Adopters  و Early Majority شکافی وجود دارد که برای بهره مندی از سهم بیشتر بازار می بایست از آن عبور نمایید.

و اما رفتار این پنج دسته از مخاطبین به شرح زیر است:

  • نوآوران (Innovators): پرتکاپو به دنبال فناوری جدید، اغلب به خاطر علاقه محض به فناوری.
  • پذیرندگان اولیه (Early Adopters): نخستین کسانی هستند که فناوری را به خاطر مزایای خوبی که دارد می‌پذیرند.
  • اکثریت پیشگام (Early Majority): به مزایای فناوری نو اعتماد می‌کنند ولی منتظر می‌مانند تا دیگر مسایل را حل کنند.
  • اکثریت پیرو (Late Majority): به خودی خود به فناوری علاقه‌ای ندارند، منتظر می‌مانند تا رهبر تثبیت شده نمایان شود، استانداردهای جا افتاده را می‌خرند.
  • دیر پذیران (Laggards): هر چیزی که ربطی به فناوری داشته باشد را نمی‌خواهند، فناوری را زمانی به کار می‌برند که دیگر بدون آن نمی‌توان زیست و یک فناوری بایسته شده.

با مطالعه کامل این کتاب می توانید به نکات عمیق تری در رابطه با موارد بیان شده دست یابید.

نسخه انگلیسی این کتاب را میتوانید از این لینک دانلود نمایید:

و اما دو نکته مهم و پایانی:

اول اینکه زمانی که جنگ بین شما و رقیبتان برای مدت طولانی ادامه می یابد، این مشتریان شما هستند که از این موضوع نفع می برند چون محصول خوب و با قیمت مناسب می خرند. اگر

این جنگ طولانی شود، به دلیل هزینه های بالا و آفرهای ارائه شده به مشتری، باعث نابودی دو طرف خواهد شد.

حال راه حل چیست؟!

بهتر است در میان جنگ، گاهی از تقابل پرهیز کنید تا رقیب شما خسته شده به نابودی کشیده شود. مثال مسابقه بوکس در جلسه گذشته را به یاد آورید.

و نکته پایانی

این که اگر این استراتژی را انتخاب کردید و پیروز شدید،‌ کار شما به اتمام نرسیده است. شما باید موفقیت و پیروزی خود را حفظ کنید و با رقبای جدید مقابله کنید و از برتری خود دفاع نمایید.

با ما همراه باشید در جلسات آتی با ادامه استراتژی های موفقیت در بازار…