ایلان ماسک ثروتمندترین فرد دنیا

ایلان ماسک ثروتمندترین فرد دنیا

ایلان ماسک با رشد بی‌سابقه ثروتش به ثروتمندترین فرد دنیا تبدیل شده ‌است و رسماً از جف بزوس، مدیرعامل آمازون، پیشی گرفته ‌است.

سهم تسلا تولیدکننده خودروی الکتریکی ماسک روز جمعه ۸.۲ درصد افزایش یافت. ارزش خالص دارایی ماسک تا ۱۲.۵ میلیارد دلار افزایش یافت و به ۱۸۹.۷ میلیارد دلار رسید.

به گفته فوربز این امر باعث می‌شود که او ثروتمندترین فرد روی کره زمین باشد.

ایلان ماسک ثروتمندترین فرد دنیا

 

علی‌رغم گزارشی از بلومبرگ در اوایل این هفته که ادعا می‌کرد ماسک در روز چهارشنبه ثروتمندترین فرد جهان شده‌است، طبق محاسبات فوربز، رئیس تسلا تا صبح جمعه رسماً مقام اول را به دست نیاورد. او در حال حاضر نزدیک به پنج میلیارد دلار از جف بزوس، نفر اول سابق جهان، با دارایی به ارزش خالص  ۱۸۵ میلیارد دلار است، جلوتر است. ​

ماسک در ابتدا از مدیر عامل فیسبوک مارک زوکربرگ (‏که امروز ۹۶.۹ میلیارد دلار ارزش دارد)‏ پیشی گرفت تا به چهارمین فرد ثروتمند جهان در اوایل نوامبر تبدیل شود، سپس از بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت (‏که امروز ۱۲۲ میلیارد دلار ارزش دارد)‏برای این مقام سوم پیشی گرفت. یک ماه بعد، ماسک از یک سرمایه‌دار فرانسوی به نام برنارد آرنو (‏به ارزش ۱۵۴.۸ میلیارد دلار امروز)‏پیشی گرفت تا دومین فرد ثروتمند جهان شود. ​

مدیر عامل میلیاردر تسلا از ماه مارس سال ۲۰۲۰ که ارزش آن ۲۴.۶ میلیارد دلار بود، ۱۶۵ میلیارد دلار به ثروت خود افزوده‌است. بخش اعظم این افزایش به دلیل افزایش سرسام‌آور قیمت سهم تسلا است که در سال ۲۰۲۰ به بیش از ۷۲۰ درصد افزایش یافت. ۲۰ درصد دیگر نیز در هفته اول سال ۲۰۲۱ به دست آمده ‌است. ​

ایلان ماسک و صنعت فضانوردی

در دهه ۱۹۵۰، رئیس جمهور آیزنهاور شروع به توسعه برنامه میداس کرد، یک صورت فلکی ماهواره ای که حسگرهای مادون قرمز را برای شناسایی پرتاب های خصمانه موشک های قاره پیما حمل می کند. ساختار این مأموریت نوپا و شرکتهای ارائه دهنده آن تا امروز به عنوان سیستم نظارت بر دفاع موشکی آمریکا ادامه داشته است. در طول دهه ها، این سیستم دقیقاً مانند موشک هایی که یکبار پرتاب می شوند، توسعه، جاگیری و تکامل یافته ­اند.

این شرکت ها، که تحت قراردادهای و بازپرداخت های ساده کار می کنند، این سیستم های نفیس را با زحمت برای نسل ها ساخته و به بهره برداری رسانده­اند. بزرگترین چالش آنها برای موفقیت با گذشت زمان کمتر فنی و بیشتر معطوف به حفظ بودجه کنگره برای اطمینان از بودجه کافی برای مقابله با تهدیدات روز افزون بود. این سازه صنعتی ایجاد شده توسط پیمانکاران معتبر میراث دار، توانایی هشدار سریع را فراهم کرده است که بیش از شصت سال برای بازدارندگی هسته ای آمریکا بسیار حیاتی بوده است.

ایلان ماسک وارد عمل می­شود

زمانی که  آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی برای اولین بار فرصتی پیدا کرد و در پرتاب فالکون ۱ در سال ۲۰۰۷ با ماسک هم‌کاری کرد، اسپیس­ایکس اولین پایش را از در وزارت دفاع عبور و در نهایت هزینه‌های پرتاب نیروی فضایی را تا هشتاد درصد کاهش داد. منتقدانی که زمانی به بلند پروازی‌های افراطی ماسک انتقاد کرده بودند، به خصوص پس از اولین شکست‌هایش، اکنون در طول یک دهه از زمانی که ناسا برای اولین بار قرارداد مشارکت با او را امضا کرد، در حال پس گرفتن حرف­هایشان هستند. با نمایش سرسختی و موفقیت او در پرتاب موشک، منتقدان ماسک باید مراقب باشند که او چالش بعدی خود را با وضع موجود به چالش می‌کشد: طراحی دفاع موشکی به ظاهر سرکش.

در طی شصت سال گذشته، شرکت‌های قدیمی سیستم های فضایی و زمینی را در توسعه و ارتقا داده‌اند. با این حال، ماسک از طریق قراردادی که اخیراً با آژانس توسعه فضایی ‏امضا کرده، دوباره عقل سلیم را با حیاتی‌ترین ماموریت‌های نیروی فضایی به چالش می‌کشد.

اگر آژانس توسعه فضایی در استفاده و ادغام صنعت تجاری و سرمایه خصوصی موفق باشد، احتمال بهبود عملکرد اسپیس­ایکس زیاد خواهد شد. نتیجه؟ چند میلیارد دلار صرفه‌جویی و موقعیت بهتر اقتصاد فضایی آمریکا برای رقابت در صحنه جهانی.

بلافاصله پس از امضای قراردادهای سیستم ارتباطی نسل بعدی، آژانس توسعه فضایی قراردادهایی را به دو شرکت خارجی برای ماهواره‌های ردیابی موشک منعقد کرد. هر شرکت چهار ماهواره خواهند ساخت که در نهایت به یک صورت فلکی با تعداد تقریبی یکصد ماهواره تکثیر خواهد شد که هر کدام از آن‌ها از زیر سیستم‌ها و اجزای فضاپیماهای تجاری یا تولید انبوه استفاده می‌کنند.

با برنده شدن در رقابت سخت قیمت ثابت با طرح‌های تجاری خود، هم اسپیکس­ایکس و ال. ۳٫ هریس (‏تامین‌کننده شرکت‌های دفاع سنتی)‏ در حال حاضر برای پرداختن به سخت‌ترین بخش دفاع موشکی – ردیابی نسل بعدی تهدیدهای موشکی مافوق صوت قرارداد دارند.

این شرکت ها در حال ساخت اولین گروه یا ترانشه از صورت فلکی هستند که تهدیدهای پیشرفته موشکی را برطرف و انعطاف پذیری سیستم هشدار موشکی موجود را فراهم می کند. آژانس توسعه فضایی با استفاده از کالا، فضاپیماهای تجاری در حال ساخت بخش اعظم اسمالسات در کنار معماری هیبریدی است که مرکز سیستم ‌های فضایی و موشکی آمریکا به طور کلی برای نیروی فضایی هدایت می‌کند.

با توجه به گفتگوها با مقامات دفاعی در پنتاگون، سیستم ردیابی آژانس توسعه فضایی تهدیدهای موشکی را شناسایی، ردیابی و ارزیابی خواهد کرد، مانند وسایل نقلیه سرنشین دار هیپرسونیک کم نور که دشمنان هم سن و سال ما در چین و روسیه در حال توسعه دارند.

این سنسورهای اضافی در ساختار مدار پایین زمین تکثیر شده توانایی باقیمانده ای دارند که سیستم دفاع موشکی را به انعطاف پذیری مورد نیاز مجهز می کند. حدود یک دهه پیش، اولین فالکون ۱ تنها می‌توانست یک ماهواره کوچک را به مدار حمل کند، اما حالا فالکون فضانوردان و تجهیزات آن‌ها را به و از ایستگاه فضایی بین‌المللی حمل می‌کند.

مشکل اینجاست که اسپیس­ایکس طرح اختصاصی ای نداشته باشد تا این برد ترانشه چهار ماهواره ردیابی موشک را در سال‌های آینده به جایی به همان اندازه چشمگیر برساند.​

در دو سال، زمانی که آژانس توسعه فضایی به نیروی فضایی انتقال یافت، دو شرکت جدید در حال مقابله با ماموریت با چشم اندازهای جدید شروع به کار خواهند کرد. پس از انتخابات رقابتی، واضح است که هم اسپیس­ایکس و هم ال.۳٫هریس مشتاق کمک به رهبری کشور در این ماموریت حیاتی هستند.

اگر تقریباً به همان اندازه موفق شد که فالکون۹ در کل فعالیت راه اندازی موفق شد، پی دوران بسیار هیجان انگیزی را پشت سر می گذاریم و با توجه به ماهیت حیاتی این فناوری جدید، همه ما پس از ورود این سیستم های فضایی به مدار خود کمی ایمن­تر خواهیم خوابید.