برندسازی شهری | ابزاری موثر در توسعه شهری

برندسازی شهری چیست؟

برندسازی شهری استفاده از تکنیک های بازاریابی برای ماندگاری هویت بی نظیر یک شهر در ذهن شهروندان، بازدیدکنندگان، شرکت ها و سرمایه گذاران است. اگر شما در شهری زندگی می کنید که می خواهید فرهنگ و دیگر ویژگی های مثبت شهرتان برای دیگران تعریف شود بهتر است از برند شهری که با عنوان مارک شهری نیز شناخته می شود، استفاده کنید. بیشتر شهرها سعی دارند با ترکیب فعالیت هایی مانند فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و راهبرد های جدید به یک تصویر پایدار و ثابت شهری دست پیدا کنند. یکی از این راهبرد ها استفاده از استراتژی برندسازی شهری است.

 

برندسازی شهری

 

برندسازی شهری دیدگاه جدیدی از ارتباطات شهری با تبدیل تصویر بصری به تصویر برندی ارائه می دهد. همچنین برند شهری باعث تقویت بازاریابی تصویری شهر می شود. در برندسازی شهری ویژگی های منحصر به فرد شهر به نمایش گذاشته می شود و در نهایت یک تصویر ثابت از شهر ایجاد می شود.

یک تصویر خوب شهر نشان دهنده فعالیت و ساختار آن شهر است. به کارگیری استراتژی برندسازی شهری برای شهرهایی که به دنبال پیشرفت در اقتصاد جهانی هستند، ضروری تلقی می شود. برند شهری بر ویژگی های فرهنگی و خلاقیت شهر نیز تاکید می کند.

بر اساس شواهد به دست آمده، بازاریابی شهری از طریق توسعه شهری، مقصد گردشگری، جشنواره های فرهنگی، رویداد های تفریحی و ارتقا سرمایه گذاری نقش مهمی در توسعه اقتصادی، شهری، گردشگری و فرهنگی ایفا می کند.

برای درک برندسازی شهری چند سوال وجود دارد:

  • تصویر شهری چه فایده ای دارد؟ آیا هدف یک تصویر خوب است؟
  • چرا برندسازی شهری مهم است؟
  • چگونه می توان تصویری از نام تجاری شهر ایجاد کرد؟
  • آیا ” تصویر موفق شهری” وجود دارد؟

برندسازی شهری به افزایش توریست کمک شایانی می کند.

برای درک بهتر فرآیند برندسازی شهری بهتر است تعریفی از تصویر بصری، تصویر شهری و پایداری داشته باشیم.

تصویر بصری واقعی و خوانا و شامل مسیرها، ناحیه ها و نقاط دیدنی است.

تصویر شهری شامل ویژگی (هایی) است که با ویژگی های خاص دیگر ترکیب شده و دامنه یک محیط شهری خاص را تعریف می کند.

پایداری به معنی حمایت از منابع غیر قابل تجدید برای منفعت جامعه با هزینه ای قابل قبول است. پایداری در برگیرنده فرآیند توسعه جنبه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

برای ایجاد یک تصویر شهری پایدار و ثابت لازم است که جنبه های زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با جنبه فیزیکی محیط شهری ادغام شود. برندسازی شهری ترکیب کننده این جنبه ها است.

امروزه شهرها پیوسته درحال تقویت تصویر بصری شهر و پیوند زدن آن با فعالیت های فرهنگی و اقتصادی برای ارائه تصویر جذاب از شهر هستند.

استراتژی های برندسازی شهری بر اساس اهداف و چشم انداز های مختلف شهری توسعه می یابند.

انواع برندسازی شهری

برندسازی شهری به دو نوع مصنوعی و اصلی تقسیم بندی می شود.

برند ارگانیک : نشان دهنده شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی فعلی شهر است و به عنوان یک نام مستعار غیر رسمی برای شهر شناخته می شود. وجود فرهنگ های متفاوت در شهر های بزرگ منجر به ایجاد شعار های گسترده و متنوع برای جلب احساس می شود.

برند غیرارگانیک : چشم انداز آینده شهر که هنوز به واقعیت تبدیل نشده، نشان می دهد.

تعریف برند سازی شهری

 برندسازی شهری روندی است که خصوصیات منحصر به فرد شهر را تعریف می کند. نام تجاری شهری منجر به ارتقا تصویر مثبت شهر و گسترش تجربه شهری می شود. برند شهری از سازمان های محلی گردشگری، تسهیلات فرهنگی و هنری، موزه ها، گروه های حافظ تاریخ تشکیل شده است.

برندسازی شهری از دو عنصر اصلی تشکیل شده است:

  1. فرآیندی که ساخت و ساز شهر باعث جذاب و سودمند شدن یک مکان خاص می شود.
  2. تلاش برای ارتقا بازاریابی شهری.

 

اهداف برند سازی شهری

اهداف اصلی برند یا مارک شهری استفاده مجدد از هویت محلی و درک فرهنگ شهر است با این حال این برند چیزی بیشتر از یک راهکار برای بازاریابی است. هدف این برندسازی می تواند ایجاد یک نسخه منحصر به فرد از تصویر شهری برای جذب مصرف کننده باشد. بنابراین بازاریابی شهری برای تغییر شکل مجدد و سازگاری و تصاویر اماکن مورد هدف مصرف کنندگان آماده شده است.

برندسازی شهری :

  • روش های جدیدی برای برقراری ارتباط تصویر شهر به عنوان تصویر تولید شده از رسانه ها با بقیه مناطق یا کل جهان توسعه می دهد.
  • به منافع رقابتی منطقه ای و بین المللی دست می یابد.
  • شهرت و هویت تجاری شهری آن باعث تقویت پایه اقتصادی می شود.

اصلی ترین ماموریت برندسازی شهری، مشارکت در شهر است.

استراتژی های برند سازی شهری

استفاده از استراتژی های برند سازی شهری برای بقا اقتصاد جهانی به یک نیاز اساسی شهرها تبدیل شده است. برند های موفق به جنبه های بالاتر از جنبه فیزیکی شهر می پردازد و تمایل بیشتری برای انتقال تصویر بصری از طریق این استراتژی ها دارد.

این استراتژی ها به ارتقا تصویر شهری محدود نیست بلکه به عنوان تجربه شهری گسترش می یابند. مارک شهری بدین معناست که مردم باید اصلی ترین نکات را در مورد مکان خاصی بدانند. فرآیند ایجاد برند به تصاویر تولید شده رسانه ای نیاز دارد.

اگر به دنبال ثبات یک شهر می باشید بهتر است از برند سازی شهری استفاده کنید. شهر های مشهور دائما در تلاشند که خود را به عنوان یکی از ایده های جدید برای تحکیم جایگاه خود رقم بزنند. آنها با پیوستن به شبکه شهرهای خلاق، پتانسیل اقتصادی خود را تقویت می کنند و برای دستیابی به این پیشرفا از سیاست ها و استراتژی های مختلفی استفاده کرده اند که برندسازی شهری یکی از این استراتژی ها محسوب می شود. نتایج نشان می دهد که بین مولفه های برندسازی و اهداف شهرهای خلاق ارتباط معنی داری وجود دارد. با توجه به این که شهر ها در سطح جهانی برای جذب گردشگری، سرمایه گذاری و رسیدن به برخی از اهداف به رقابت می پردازند، مفهوم  این نوع برندسازی در راستای توسعه شهری، بازسازی و کیفیت زندگی روزمره کاربرد فزاینده ای دارد. بخش عمده ای از تحقیقات در حوزه برند شهری در رشته های بازاریابی و مطالعات شهری سرچشمه گرفته است.

 

اگر به دنبال رشد شهر یا یک مقصد گردشگری به عنوان یک برند هستید، با کارشناسان خبره هلدینگ برندآفرین از طریق شماره تلفن ۲۲۱۴۵۴۵۱-۰۲۱ در تماس باشید.