برند آنلاین چه مزایا و معایبی دارد

برند آنلاین چه مزایا و معایبی دارد

برندهایی که تنها در فضای مجازی حاضر هستند مزایا و معایب مخصوص به خود دارند. در این مقاله با ما همراه باشید تا ببینیم یک برند آنلاین چه مزایا و معایبی دارد.

برند آنلاین

 

همانطور که میدانید این روزها اگر در غار زندگی نکنید (که هیچ اشکالی نیز ندارد) هر کاری از خرید کفش و خوار و بار گرفته تا خرید لوازم منزل بصورت آنلاین قابل انجام است. تردیدی وجود ندارد که اینترنت تغییر شگرفی را در زندگی ما و به تبع آن در رفتارمان به وجود آورده است.

علاوه بر این روشی که ما برای خرید در نظر گرفته ایم دستخوش تغییر شده است زیرا ما به اطلاعات دسترسی داریم – می توانیم بابت یک نصیحت درخواست کنیم همچنین می توانیم از کانال های یوتیوب استفاده کرده تا تمام اطلاعات مورد نیازمان جهت خرید مایحتاج مان را بدست آوریم.

اکنون بیش از نیمی از مصرف کنندگان آمریکایی که به اینترنت دسترسی دارند حداقل یک بار در ماه بصورت آنلاین خرید می کنند. ۸۰٪ مشتریان آنلاین از گوشی موبایلشان جهت دسترسی هفتگی به اینترنت بهره می برند که ۲۰٪ آنها محصول یا خدمتی را در این فضا خریداری می کنند.

این موارد نشان می دهد که بر روی وب سایت ها و طراحی مطلوبشان چه میزان باید تاکید صورت گیرد. همچنین برای خرده فروشانی که تنها به صورت آنلاین فعالیت می کنند و بر روی پیشرفت سریع تجارت الکترونیک سرمایه گذاری کرده اند و اغلب در اذهان مردم سریعتر و پاسخ گو تر از همتایان سنتیشان هستند خبر خوبی محسوب می شود.

یک مثال برای برند موفقی که تنها در فضای آنلاین حضور دارد .carinsurancecomparison.com است. آنها با دانستن محدودیت های حضور صرف در فضای مجازی  از زمانی که وب سایتشان را بشکل کاربردی ارتقا دادند و محتوا را طوری سازماندهی کردند که پاسخگوی نیاز مشتریان باشد و ثابت کردند که راه بهتری برای خرید بیمه خودرو بصورت آنلاین و به راحتی منزل وجود دارد موفق تر شده اند.

مدیر عامل این شرکت جو اوهمن خاطر نشان کرد : بسیاری از برندها این را می گویند اما ما حقیقتا به مشتریان خود اهمیت می دهیم و تا زمانی که آنها بیمه خودرویی عالی تهیه نکنند بکار خود ادامه می دهیم و تمامی ابزارها و اطلاعات مورد نیازشان را در اختیارشان قرار خواهیم داد.

بنابراین مزایا و معایب یک برند آنلاین در چیست؟

بعضی مزایا شامل تجربه صحیح مشتری و اثربخشی هزینه است درحالیکه معایب آن وجود سقف فروش و رو در رو نشدن با مشتری است.

تجربه صحیح مشتری

پیش از آنکه آگهی دهندگان از منابع مختلف اطلاعات جمع آوری کنند در فضای آنلاین سن مصرف کنندگان وضعیت مالیشان قابل تخمین است (از طریق آمارهای موتورهای جستجو) چیزی که در واقعیت دانستن آنها پیچیده و زمانبر خواهد بود.

اکنون بازاریابان می توانند پروفایل مشتری را مستقیما از طریق خود مشتری ایجاد کنند و تمامی اطلاعاتی را که به کمک ابزارهای آنلاین مایل به اشتراک گذاری آنها هستند را کسب نمایند.

این بهترین راه برای ایجاد یک پروفایل صحیح از مشتریتان است تا بتوانید تمامی اطلاعات مورد نیازتان برای تولید کسب و کار را جمع آوری کنید. از این طریق برندها می توانند بطور مستقیم با مشتریان تعامل داشته و تاثیرگذاری بیشتری بر ایشان داشته باشند.

بعنوان مثال نگاهی به آمازون بیاندازید و اینکه چطور این شرکت از طریق استراتژی های مختلف در دنیای آنلاین سرآمد شده است. آنها با اطلاعاتی که جمع آوری کرده اند پروفایل هایی ۳۶۰ درجه از مشتریان ساخته اند. این امر به آمازون این امکان را میدهد که با مشتریان ارتباط برقرار کرده و آنها را به گروه های متمایز دسته بندی کند  تا از ارسال ایمیل های انبوه عمومی جلوگیری شود و بتواند هر مشتری را با نیازها و علایق خاص خودش مورد هدف قرار دهد.

اثربخشی هزینه

دنیای آنلاین به شکل مثبتی بر قسمت مالی هر شرکتی تاثیر گذار است. تبلیغات بصورت آنلاین یکی از موثرترین شیوه های بازاریابی است زیرا بازاریابان قادرند کمپین های بازاریابی خود را برای جمع کثیری از بیننده ها ایجاد کرده و اجرا کنند و همچنین بودجه در این حالت مقرون به صرفه است.

بلاگ نویسی یا ویدیوهای خودآموز را درنظر بگیرید هردو استراتژی هایی کم هزینه هستند که برای اینکه در کنار یکدیگر قرار گیرند نیازمند صرف زمان هستند اما می توانند طرفداران و دنبال کنندگان وفاداداری را برایتان فراهم کنند. با استفاده از روش های آنلاین دیگر نیازی به صرف هزینه در تبلیغات چاپی بیلبوردها و آگهی های رادیویی و تلویزیونی نخواهید داشت. اینگونه دسترسی به مخاطبانتان کم هزینه تر و سریعتر بوده و همچنین نسبت به روش های سنتی با بازاریابی اینترنتی بیشتر سروکار خواهد داشت.

مزیت دیگر فضای مجازی خلاص شدن از مواردی چون : اجاره – عوامل محیطی یا امور روزمره ای مثل هوا و ترافیک است که می تواند اثرات مخربی بر روی فروش شما داشته باشد.

رویارویی چهره به چهره وجود ندارد

ایجاد روابط موثر توسط ابزارها چالش برانگیز است. دکتر آلبرت محرابیان نویسنده پیام های خاموش یکبار گفت تنها ۷٪ از تعامل های ما کلامی است. بنابراین ۹۳٪ مابقی شامل : انتقال از صورت – نحوه قرار گرفتن بدن و غیره است.

علاوه بر این مهارت های ارتباطی بعضی از مردم از طریق ابزارها یا چت باکس ها (فضاهای گفتگو) به خوبی عمل نمی کند.آنها امکان دارد در یک فضای مجازی به اندازه تماس حضوری احساس ناراحتی و یا غیرطبیعی بودن داشته باشند. این موضوع اگر تنها در دنیای آنلاین رخ دهد موجب اهمیت بیشتر تعاملات می شود.

محدودیت فروش بیشتر

فروش بیشتر (Upsell) زمانی اتفاق می افتد که شما شخصی را ترغیب کنید تا بیشتر و یا گرانتر خرید کند. هنگامی که برای خرید یک تویوتا به نمایشگاه اتومبیل مراجعه می کنید و با خرید یک پورشه به منزل برمی گردید در واقع شما آپسولد (Upsold) شده اید.بله من میدانم که اینها دو برند متفاوت هستند اما میدانید که منظورم چیست.

به هر حال یک کسب و کار آنلاین بیانگر این است که این وجهه به آسانی همچنانکه در مکان های فیزیکی قابل دسترسی است قابل اجرا نیست.

تحقیقات نشان می دهد فروش بیشتر و فروش جانبی بالغ بر ۳۰٪ از سود تجارت الکترونیک را شامل می شود.

بعنوان مثال فروشگاه زنجیره ای Ikea یک غذای سوئدی را در رستوران داخل فروشگاهش پیشنهاد می کند که موجب می شود تجربه خرید در آن  منحصر به فرد تر گردد.

نتیجه گیری نهایی

تنها یک برند آنلاین بودن می تواند بسیار پرمنفعت باشد. بله من میدانم که آنها خرده فروشی هایی را باز کرده اند. اما استخوان هایشان (چارچوب شان) در فضای مجازی است. آنها بنابر دلایل زیادی موفق بوده و هستند که از جمله آنها چیره شدن بر معایب گفته شده با در نظر گرفتن رویایرویی غیر حضوری است.

چیزی که آنها دریافته اند این است که علی رغم اینکه با مشتریانشان بصورت حضوری صحبت نمی کنند اما با ایشان در تعامل هستند.آنلاین دیجیتال موبایل هیچ فرقی نمی کند . برندهای آنلاین بایستی همواره بیاد بیاورند که مانند برندهای B2B در سوی مقابلشان یک فرد زنده که درحال نفس کشیدن است وجود دارد.