ثروتمندان ناپدید شده کجا هستند؟

ثروتمندان ناپدید شده کجا هستند؟

اخبار ناپدید شدن جک ما، بنیانگذار علی‌بابا از دید عموم، گمانه‌زنی‌های داغ را در رسانه‌های اجتماعی در روزهای اخیر برانگیخته است. محل کار این کارآفرین میلیاردر نامشخص است و علی‌بابا نیز راجع به آن اظهارنظر خاصی نکرده است. پیش از این آخرین بازدید عمومی ثروتمندترین فرد چین، جک ما در اجلاس بوند شانگهای در اواخر اکتبر دیده شده، جایی که او نسبت به مقررات نظارتی سرکوبگر نوآوری در چین انتقاد می‌کرد. به واقع ثروتمندان ناپدید شده کجا هستند؟

ثروتمندان ناپدید شده | جک ما

 

گزارش‌ها حاکی از آن است که در اوایل ماه نوامبر، او به جلسه‌ای با مقامات چینی احضار شد. مقامات چینی در سوم نوامبر، یعنی درست دو روز قبل از اینکه این شرکت شروع به تجارت کند، عرضه اولیه سهام غول فناوری آنت گروپ را متوقف کردند.

براساس بیانیه‌ای از سوی بازوی نظارت بازار دولت، علی‌بابا در حال حاضر تحت بررسی رفتار انحصاری است و این میلیاردر از اواخر اکتبر دیده نشده است. گروه علی‌بابا و انت به درخواست فوربز برای اظهار نظر پاسخ ندادند. در گزارشی در روز سه‌شنبه به نقل از شخصی که با این موضوع آشنا است، CNBC گزارش داد که جک ما گم نشده و فقط سکوت اختیار کرده است.

اندرو ناتان، استاد دانشگاه کلمبیا که بر سیاست‌های چین تمرکز دارد، می‌گوید: «ظاهراً جک ما هم در سخنرانی مستقل و هم در قدرت مالی واقعی خیلی بزرگ شده‌اس، بنابراین چه بازداشت شده‌باشد و چه داوطلبانه کنار رفته باشد، هر دو حاکی از قدرت مطلق اوست.»

غیبت جک ما از انظار عمومی بخشی از یک الگوی بزرگ‌تر است. همانطور که فوربز قبلا گزارش داده بود، در سال‌های اخیر حداقل شش میلیاردر دیگر و بازرگانان ثروتمند برای مدتی پس از گرفتار شدن در حزب کمونیست چین از زندگی عمومی ناپدید شده‌اند. در دسامبر ۲۰۱۵، گزارش‌ها نشان دادند که گوگوانگچانگ، موسس و رئیس شرکت سرمایه‌گذاری بین‌المللی فوسون، ناپدید شده‌است. پست‌های رسانه‌های اجتماعی ادعا کردند که شاهدان دیده‌اند که گوو توسط پلیس در فرودگاه شانگهای دستگیر شده‌است.

گوو که اغلب وارن بافت چین نامیده می‌شود، شرکت فهرست‌شده هنگ‌کنگ خود را با سرمایه‌گذاری در سراسر آسیا، اروپا و آمریکای شمالی به یک غول ۱۱۵ میلیارد دلاری (‏دارایی)‏تبدیل کرد. این شرکت به طور موقت معاملات سهام خود را پس از انتشار اخبار به حالت تعلیق درآورد و گفت که گوو با تحقیقاتی که نامش ذکر نشده به مقامات قضایی کمک می‌کند. گوو بعدا به شرکت بازگشت و هیچ توضیح دیگری داده نشد، اگرچه ناپدید شدن او در میان کمپین سرکوب فساد که رئیس‌جمهور “شی جین پینگ” پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۲ آغاز کرد، اتفاق افتاد.

گو، که در حال حاضر صاحب یک ثروت خالص فعلی ۷.۵ میلیارد دلاری است، هنوز هم ریاست “فوسون” را بر عهده دارد.

در ژانویه ۲۰۱۶، شرکت لوازم جانبی مترس بونوس شانگهای نیز به طور موقت تجارت سهام خود را متوقف کرد و اعلام کرد که نمی‌تواند به بنیانگذار میلیاردر خود، ژو چونگجیان برسد. گروه خبری دولتی چین دیلی گزارش داد که گوو توسط پلیس برای کمک به تجارت داخلی بالقوه و پرونده دستکاری سهام بازداشت شده‌است. مترس بونوس یک هفته بعد در جریان تشکیل پرونده در بورس اوراق بهادار شنژن گفت که گوو سر کار بازگشته است، اما راجع به اتفاقات هیچ توضیحی نداد. بنا بر گزارش‌ها، گوو در سن دوازده سالگی مدرسه را ترک کرد و بدون آموزش به عنوان خیاط، نجار و آجرکار شروع به کار کرد. او بعدها شرکت مترس بونوس را تاسیس کرد که بیش از ۸۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ درآمد داشت. دختر او اکنون ریاست این شرکت را بر عهده دارد، اگرچه گوو همچنان بزرگ‌ترین سهامدار این شرکت است و اخیراً مانند سایر تجار نیز ناپدید شده‌اند.