راهاندازی یک استارت آپ فنآوری در حوزه پزشکی
منطقه لوکس کنزینگتون لندن مکانی عجیب برای راهاندازی یک استارت آپ فنآوری است، اما علی پارسا، بنیانگذار و مدیر عامل مرکز پزشکی بابیلون به یافتن مسیرهای نامتعارف افتخار می کند. در دفتر طراحی اش در طبقه سوم، سقفها با گلها و تاکهای مصنوعی تزئین شده و یک مهندس نرمافزار روی چمن مصنوعی راه میافتد تا چیزی از یک ظرف میوه بردارد. برنامه نویسان و طراحان به کمک شور و نشاط ناشی از باغ های گرمسیری و گرمای بدنشان در این دفتر بزرگ کار میکنند. پارسا پنجاه و سه ساله زیر لب میگوید: «او دو ماه است که به اینجا آمده.» و با اشاره به رمزگذار پخش شده روی نیمکت ایکیا رنگ شنی، به دو کارمند دیگر اشاره می کند:«من حتی نمی دانم آنها چه کسانی هستند.»
مرکز بابیلون با حداقل بازاریابی بیشترین رشد را داشته است. پارسا بر سیصد و پنجاه مهندس نرمافزار و یک تیم کوچک ده نفره از کارمندان فروش از جمله همسرش نظارت دارد، اما نرمافزار توصیههای پزشکی راه خود را به جدیدترین گوشیهای هوشمند گلکسی سامسونگ و یکی از محبوبترین برنامههای چین، ویچت، پیدا کردهاست. او ۸۵ میلیون دلار از سرمایه گذاران، از جمله بنیان گذاران شرکت هوش مصنوعی گوگل دیپ مایند، جمعآوری کرده و انتظار دارد درآمد این شرکت برای سال ۲۰۱۸ به دهها میلیون دلار برسد. مشتریانی مانند بارکلیز و بوپا هزینه اشتراک سهماهه برای دسترسی به تجویزهای بابیلون و نرمافزار مشاوره پزشکی پرداخت میکنند که مصرف کنندگان میتوانند از آن برای معاینه انواع بیماری استفاده کنن
آنها موفقیت را در مدرن سازی خدمات بهداشتی ملی بریتانیا و سیستم کاملاً ناکارآمد دولتی به خود جلب کرده اند. بسیاری سعی کرده اند از فناوری برای بهبود سازمان بهداشت ملی انگلیس استفاده و اکثر آنها از استفاده سفارش های پیچیده ۱۷۰۰۰ گروه عملیاتی خودداری کردهاند که تصمیم میگیرند چگونه ۱۶۴ میلیارد دلار پول دولتی باید هر سال خرج شود.
پارسا پیشرفت چشمگیری داشته است. نرم افزار او برنامه مشاوره های ویدئویی با پزشکان را از طریق یک برنامه تلفن همراه برنامه ریزی می کند و شامل یک چت بات هوشمند است که به شما مشاوره پزشکی می دهد (البته هنوز به رسمیت شناخته نشده است).
روز چهارشنبه مرکز بابیلون اعلام کرد که ربات هوش مصنوعی خود برای اولین بار در جهان به عنوان یک متخصص جهانی در شناسایی مسائل پزشکی دست یافته است. پزشکان انگلیسی در آزمون MRCGP Royal College of GP نمره متوسط ۷۲ را کسب می کنند. در حالیکه ربات بابیلون نمره ۸۱ را کسب کرده است.
دو سال پیش، خدمات بهداشت و سلامت ملی از صدها شرکت برای جایگزینی برخی خدمات مراقبتهای اولیه، گامهای بلندی برداشت؛ در میان آنها بابلیون بود که ربات تشخیصش هنوز ساخته نشده بود. سام شاو، که در این هیات که صدای پای بابیلون را شنیده بود، میگوید: «آنها درباره قابلیت ها و عدم قابلیت های این بات صادق بودند.» امروز بیش از ۲۶۰۰۰ شهروند در شمال لندن از طریق برنامه بابیلون به خدمات بهداشت و سلامت ملی دسترسی دارند و به تقاضای شبکهای متشکل از دویست و پنجاه پزشک حقوقبگیر که تماموقت برای بابیلون کار میکنند، اغلب از خانه، که حدود ۱۱۲،۰۰۰ دلار در سال درآمد دارند، انتصابهای سیار دریافت میکنند. بیماران نسخه خود را به نزدیکترین داروخانه ارسال می کنند یا در صورت نیاز می توانند در یکی از شش کلینیک این شهر با پزشک بابلیون ملاقات کنند (که فقط ده درصد این کار را انجام می دهند).
حدود بیست هزار نفر دیگر در لیست انتظار خدمات بهداشت و سلامت ملی هستند تا کلینیک معمولی پزشک عمومی خود را با برنامه بابیلون جایگزین کنند و خدمات بهداشت و سلامت ملی انگلستان آماده است تا ۲۶.۵ میلیون دلار از کلینیکهای فیزیکی که توسط این بیماران هزینه می شود حاضر است به بابیلون تخصیص دهد تا به تقاضای بالا کمک کنند. سازمان بهداشت و سلامت ملی برای مراقبت از هر بیمار سالانه حدود هشتاد دلار به بابیلون میپردازد، همان هزینه ای که برای معاینه عمومی پرداخت میشود. پارسا تایید میکند که هزینه کمتری از دولت دریافت نمی کند، اما بیماران خدمات در دسترس تری دریافت می کنند و با گذشت زمان دولت در جای دیگری پس انداز می کند. اگر سرویس سلامت دیجیتال دیگر با خدمات ارزان تر از بابیلون وارد بازار شود، این یک نقص بالقوه خواهد بود.
اما پارسا اشاره می کند که تقریباً یک سوم کاربران بابل در خارج از ساعت کاری کلینیک های پزشکی، شب یا آخر هفته به پزشکان مجازی خود مراجعه می کنند. سیاری از این افراد با هزینه اضافی ۱۳۰دلار برای هر ویزیت به اورژانس بیمارستان مراجعه میکنند. در انگلیس، مراجعه به اورژانس رایگان است و بسیاری از بیماران به طور آشکار از خدمات معاینه عمومی خارج از ساعت استفاده می کنند. در همین حال پارسا دسترسی سالم به مجوز کسب و کار دسترسی به نرم افزار مجهز به هوش مصنوعی خود را ایجاد کرده است، اما سود ناخالص بالاتری در ارائه مراقبت برای ارائه کنندگانی مانند سرویس سلامت همگانی دارد. او میگوید: دلار به ازای هر نفر برابر با خدمات بالینی بالاتر است.
حالا، با قرارداد صدور مجوز نرمافزار یکصد میلیوندلاری، او از بودجه جدید برای تقویت کارکنان فروش کوچک خود استفاده خواهد کرد و او همچنین بابیلون را معرفی خواهد کرد که به عنوان بخشی از راهحل برای سیستم بسیار پیچیده و پرهزینه آمریکا (ایالاتمتحده ۳ / ۳ هزار میلیارد دلار در سال صرف مراقبت بهداشتی، یک سوم کل سیستم بهداشتی جهانی) که دفاتر کوچکی در سانفرانسیسکو و نیویورک دارد. بیمه گران آمریکایی مانند آیتنا، یونیتدام سلامت و کایزر پرماننته در حال حاضر با مجموعهای از شرکتهای پزشکی از راه دور کار میکنند که اکنون در بیش از سی ایالت قابل بازپرداخت هستند. یکی از بزرگترین آنها تلدوک است که در پرچیس نیویورک مستقر است. درآمد آن در سهماهه اول سال ۲۰۱۸ دو برابر شد و به ۸۹ / ۶ میلیون دلار رسید در حالی که تعداد مشترکین به بیست میلیون نفر افزایش یافت. در این بازار شلوغ، بابیلون آینده نگرانه ترین گزینه است. پارسا میلیون ها دلار روی هوش مصنوعی سرمایه گذاری کرده و سعی دارد مغز یک پزشک را با یک دانش گسترده و یک موتور استنباط تکرار کند. فقط پانزده درصد از کاربران بابیلون در نهایت شخصاً به پزشک مراجعه می کنند، اما به همان روشی که اوبر در حال ساخت اتومبیل های خودران است تا جایگزین رانندگان شود، او می خواهد افراد کمتری به صورت ویدیویی به پزشکان مراجعه کنند و مشکلات آنها با چت بات هوشمند بابل حل شود.
به گفته بابیلون، این بات پیش از مشاوره با یک پزشک، مشاوره پزشکی ارائه میدهد و از زمانی که این شرکت در سال ۲۰۱۴ راهاندازی شد، چهل درصد درخواستهای تماس ویدیویی کاهشیافته است، زیرا هوشمندتر شدهاست. پارسا میگوید: «هیچکس در جهان چنین بستر کامل و پیوسته در هوش مصنوعی نساخته است.»
در سیلیکون ولی، پارسا همچون انقلاب فناوری به نظر میرسد. رقبای و حتی سرمایه گذاران او بسیار محتاط هستند. یکی از اولین حامیان میگوید: «علی اساسا بین امروز و فردا تمایز قائل نمیشود. آنچه او واقعاً میگوید چیزی است که قرار است در آینده ساخته شود.» رقبای بهداشت دیجیتال میگویند که لاف زدن در مورد ربات پزشکی هوشمند بابیلون اعتماد به درمان از راه دور را در صورتی که به درستی کار نکند از بین خواهد برد.»
جامعه سرمایه گذاران محافظهکار بریتانیا ترجیح میدهند تا شرایط امنتر مانند کری، خدمات کوچک پزشکی از راه دور سوئد با فروش سالانه حدود ۲۰ میلیون دلار، فراهم شود. حسین کانجی، یکی از سرمایهگذاران بابیلون از شرکت سرمایهگذاری هاکستون میگوید که کری در هوش مصنوعی پیشرفته سرمایهگذاری نمیکند و همچنین بحثهای سیاسی در مورد پایان مراقبتهای بهداشتی اجتماعی را نیز مطرح نمیکند. او اشاره کرد:«در انگلستان، چه کسی برای کری چک مینویسد؟»
او در حالی که با عصبانیت با یک حلقه فلزی که قرار است ضربان قلبش را اندازهگیری کند بازی میکند میگوید«آن منتقدان افرادی هستند که مادر و پدرشان آنها را به بهترین مدارس و دانشگاهها فرستادهاند. آنها هرگز هیچ خطر شخصی را تجربه نکرده اند و سپس آنها نزد افرادی مانند ما میآیند.»
پارسا در استان گیلان در شمال ایران به دنیا آمد و بزرگ شد. والدین او طبقه متوسط و صاحب یک خانه قدیمی بودند و پارسا و خواهرش را در تعطیلات تابستانی ساحلی به دریایخزر میبردند. پارسا ۱۷ ساله از در آغوش گرفتن پدرش خداحافظی کرد و سوار اتوبوسی شد که او را به شمال افغانستان و سپس به کراچی پاکستان برد. در آنجا عمویش را دید که او را به دنیای دیگری برد: سوانسی، ولز.
در میان تپهها و گوسفندان پارسا بسیار خودکفا شد. او انگلیسی را با استفاده از کتابها از کتابخانه یاد گرفت و در امتحانات دبیرستانی بریتانیا شرکت کرد. او با این باور غلط که در کارنامه اش اعتبار بالایی دارد، برای شرکت در امتحانات شهر کمبریج به سراسر کشور سفر کرد. با اینکه در نهایت به دانشگاه آکسفورد و کمبریج راه یافت، اما فکر میکرد که تاثیر بیشتری در پایتخت انگلستان خواهد داشت و در کالج دانشگاهی لندن به تحصیل در رشته مهندسی مشغول خواهد شد. او دوباره به سیاست دانشجویی پیوست، به عضویت هیئت مدیره اتحادیه ملی دانشجویان درآمد و به بحث با دیگران سرگرم شد.
مایری جانسون یک فعال دانشجویی بلوند اسکاتلندی کانادایی بود که در جلسه ای در سال ۱۹۸۹ با یک ایرانی با لهجه روبرو شد. او از انتقادات کرهشمالی حرف میزد و از قدرت ناراحت بود. آنها برای اعتراض به سراسر اروپا سفر کردند و سپس ازدواج کردند.
پارسا که مخالفت را در دوران دانشجویی پشت سر گذاشته بود، به یک سرمایه گذار در معاملات MA ، credit Suisse و Goldman Sachs تبدیل شد. او در سال ۲۰۰۳ بانکداری را ترک کرد و یک شرکت بهداشتی درمانی سیبرکل را راه اندازی کرد که بیمارستان هایی را برای بیماران خصوصی و از طرف سازمان بهداشت ملی اداره می کرد. در سال ۲۰۱۱ سیرکل با مالکیت نیمی از حقوق صاحبان سهام و کارمندان و پزشکان با درآمد سالانه ۲۶۵ میلیون دلار، به سهام عمومی رسید و وارد بورس شد.
یک سال بعد پارسا پس از فشار بیش از حد برای ابتکارات خطرناک مانند مشارکت در چین، با هیئت مدیره درگیر شد و به گفته یکی از افراد با اطلاع از وضعیت، اخراج شد. پارسا اخراج خودش را انکار می کند. جانسون، که مشارکت در بابیلون را برعهده دارد، می گوید: «آنها دوست نداشتند که او صربا صراحت حرف بزند. او زمینه های بحث برانگیز را برای بحث و جدل انتخاب می کند.»
همانطور که بیشتر مشتریان دولتی و خصوصی از سیستم عامل بابیلون استفاده می کنند، این چالش چند ساله را تجربه خواهند کرد که هوش مصنوعی معمولاً در بازگشت واقعی سرمایه گذاری خود سردرگمی ایجاد می کند. خدمات بهداشت و سلامت ملی سابقه تلاش در کاهش هزینه ها با جایگزینی کارشناسان با کارگران ارزان تر را دارد.
در سال ۲۰۱۰ دولت یک خط مستقیم تلفنی بنام مرکز گویای سازمان بهداشت ملی که توسط پرستاران پاسخ داده می شود را راه اندازی کرد که جایگزین کارکنان مرکز تماس، به نام NHS 111 شد. هدف این بود که هزینه های هر بیمار از ۲۷ پوند (۳۶ دلار) به ۶ پوند (۸ دلار) کاهش یابد. ژان چالینر، مدیر سابق مرمز گویای سازمان بهداشت ملی می گوید: «این یک فاجعه بود.»
تحقیقات نشان میدهند که هرچه کارکنان ماهر خود را به خط مقدم نزدیکتر کنید، نتیجه بهتری برای بیماران در بر خواهد داشت. چالینر میگوید، به جای کاهش، ارجاع دادن به کلینیکها و اتاقهای اورژانس از دوازده درصد به بیش از بیست درصد رسید.
بنیانگذار مرکز سلامت بابلیون، علی پارسا، ۸۵ میلیون دلار از سرمایه گذاران از جمله بنیانگذاران شرکت هوش مصنوعی گوگل، ذهن مایند، جمعآوری کرده و انتظار دارد درآمد تا سال ۲۰۱۸ به دهها میلیون دلار برسد. تجربه (وین)با ادعای (بابیلون)مبنی بر درخواست کمتر تماس ویدئویی با پزشکان در تضاد است. رقابت کنندگانی مانند ارن اوزاگیر، مدیر عامل push doctor یک سرویس پزشکی از راه دور، گمان میکند که کاربران بابیلون به بازی گرفته شدهاند. او میگوید بیمه گران پول در میآورند زیرا استفاده کم و عدم مشارکت بالا است، اما یک پزشک بیست و چهار ساعته ارائه میدهند که تاحدودی شک برانگیز است. او میگوید: «شما باید استفاده از چنین پزشکی را متوقف کنید. زیرا در تماس ویدئویی شروع به معرفی و گپ زدن با پزشک میکنید و کارآمدتر است در حالیکه چت بات اینطور نیست. گرفتن خدمات از چت بیشتر از ویدیو طول میکشد.»
پاسخ به همه اینها البته این است که chatbot پزشکی Babylon آنقدر هوشمند و جالب است که مردم سعی نمی کنند آن را به روشی که اکثر افراد برای دور زدن تماس های خدمات مشتری تلفنی خودکار انجام می دهند، دور بزنند.
البته پاسخ به تمام این موارد، هوشمندی چت بات پزشکی بابلیون است که کارکنان سعی نمیکنند آن را به شیوه ای که اکثر افراد برای دور زدن تماس های خدمات مشتری تلفنی خودکار انجام می دهند، دور بزنند. در پاییز سال ۲۰۱۷، هامیش فریزر، استاد بهداشت الکترونیک در موسسه علوم بهداشتی لیدز، با استفاده از دادههای بالینی از خدمات بهداشت و سلامت ملی، مرکز بابیلون را در برابر رقبای خود، Ada وYour.MD آزمایش کرد. او میگوید::«نتایج نسبتا روشن هستند. بابیلون اصلاً خوب عمل نکرد.»
در توییتر، پزشکان و کاربران سعی کرده اند با خوشحالی پاسخ های ناخوشایند چت بات را به اشتراک بگذارند، از جمله پاسخی که به اشتباه حمله قلبی را به عنوان حمله روانی تشخیص داده است.
یکی از سخنگویان بابیلون اصرار دارد که این سیستم در حال بهتر شدن است و مطالعه اخیراً منتشر شده را به عنوان شواهد نشان می دهد. تا پایان سال ۲۰۱۸ بابیلون به فروش دسترسی به مغز یک پزشک مصنوعی خواهد پرداخت که میتواند به عنوان یک متخصص تغذیه و روانشناس نیز عمل کند.
او میگوید: «در پایان روز ما یک شرکت فنآوری غیرمترقبه هستی.»
او ادعا میکند که قلب آمازون هرگز به رایانش ابری نمی تپید، بلکه در حد خردهفروشی بود و بابیلون با چشم انداز بزرگ شدن دیدگاه مشابهی دارد.قلب ما در حال ارائه مراقبت است.»