طراحی هویت برند
پرسشنامه طراحی هویت برند

با پاسخ دادن به پرسش های زیر گام اولیه برای طراحی هویت برند خود را بردارید:
۱. کسب و کارتان در چه زمینه ای است و چه ارزش پیشنهادی به مشتریان اراه می دهد؟
۲. چه مشکلی را برای مشتریانتان حل می کنید؟
۳. سه رقیب اصلی (مستقیم یا غیرمستقیم) شما چه کسانی هستند؟ کدام خصوصیت آنها را می پسندید؟ کدام هویت بصری آنها را نمی پسندید؟
۴. کدام خصوصیت (پیشینه) / محصول و یا خدمتی که ارائه می دهید، شما را از دیگران متمایز می کند؟ به چه دلیل فکر می کنید مشتریان باید از شما خرید کنند؟
۵. آیا داستان خاصی در مورد کسب و کار شما ، یا در مورد مشتریان شما وجود دارد؟
۶. پنج صفت و یا کلمه ای که می تواند بهترین توصیف از شرکت شما باشد چیست؟
و حالا به سوالاتی در مورد پروژه هویت بصری برند خود پاسخ دهید:
۷. هویت بصری شما چه چیزی را منتقل می کند؟
۸. آیا کالایی از کالاهای کنونی شما نیاز به بروز شدن جهت هماهنگی با هویت بصری جدید شما دارد؟
۹. تصمیم گیرنده های این پروژه چه کسانی هستند؟ چرخه ی زمانی یک تصمیم چقدر است؟
۱۰. جدول زمانی شما برای این پروژه چیست؟
۱۱. بودجه شما به چه میزان است؟
سپس به سوالاتی در مورد مشتریان شما
۱۲. مشتری ایده آل خود را توصیف کنید؟
۱۳. پیام اصلی شما (جهت انتقال) به مشتریانتان چیست؟
۱۴. پنج صفت و یا کلمه برای توصیف مشتری ایده آل را نام ببرید.
۱۵. آیا تحقیقی از بازار درمورد مشتری (متقاضی) ایده آل و یا محصول و کسب و کار شما وجود دارد؟
و در آخر سوالاتی درمورد هویت برند
۱۶. با چه هدفی را با این کار دنبال می کنید؟ و چرا؟
۱۷. هویت برند فعلی شما، چه دستاوردی برای حساب بانکی سازمانتان دارد؟آیا فقط از ارائه خدمات و کالا پول در می آورید یا اینکه نام و اعتبار شما هم در جذب مشتریان اثر دارد؟
۱۸. آیا ایده خاصی برای رنگ و یا دیگر اجزای هویت بصری دارید؟
۱۹. چه خصوصیتی را از سه برندی که هویت الهام بخشی برای شما دارند را می پسندید؟
۲۰. لطفا ۳ برند را که بنظرتان ضعیف می آید با ذکر دلایل نام ببرید.
۲۱. پنج جمله ی کوتاهی که انتظار دارید برند شما را توصیف کند، بسازید.
خوب تبریک می گوییم، خلاصه وضعیت مقدماتی شما برای طراحی هویت برند متمایز آماده است .
معیارهایی برای برندینگ فردی اثربخش
اصالت: برند خودتان باشید. شما مدیر عامل خودتان هستید. برند شما باید بر مبنای شخصیت حقیقی شما ساخته شود. این برند باید بازتابی از شخصیت شما باشد و رفتار، ارزشها و چشمانداز شما. به همین دلیل باید در راستای خواستههای شخصی شما باشد.
یکپارچگی: شما باید تابع نشانههای اخلاقی و رفتاریای باشید که از خواستههای شخصی شما نشأت میگیرند.
سازگاری: باید رفتاری یکدست داشته باشید. این کار جرأت میخواهد. آیا دیگران میتوانند همیشه به شما تکیه و روی شما حساب کنند؟ آیا رفتار و کردار مناسب خود را بارها و بارها تکرار میکنید؟ برای نمونه، همبرگرها، چیزبرگرها و بیگ مکهای مکدونالدز همیشه یک کیفیت ثابت دارند.
تخصص: بر دایرهی تخصص خود متمرکز باشید. دقیق باشید و بر یک استعداد مرکزی و مهارت منحصربهفرد خود تأکید کنید. عمومیتگرایی و عدم تخصص و توانمندی در زمینهای خاص، شما را منحصربهفرد، ویژه و متفاوت جلوه نخواهد داد.
اقتدار: یعنی شما را در زمینهای خاص خبره، با استعداد و بسیار باتجربه بدانند و به عنوان یک رهبر اثربخش آن زمینه بشناسندتان.
تمایز: بر اساس برندتان خود را متمایز جلوه بدهید. باید به شیوههای منحصربهفرد نشان دهید که با رقبا تفاوت دارید و باید برای دیگران ارزش افزوده داشته باشید. باید به روشنی تعریفش کنید تا مخاطبانتان به سرعت متوجه بشوند این برند نماد چیست.
تناسب: آنچه نمادش هستید باید به آن چیزی ربط داشته باشد که مخاطبان هدف شما برایش اهمیت قایل هستند.
دیده شدن: برند شما باید آنقدر در معرض دید مخاطب قرار بگیرد و پیوسته تکرار شود و تکرار شود تا در ذهنش جا خوش کند. صحبت از تکرار و نمایش طولانیمدت است.
پافشاری: برند شما برای رشد به زمان نیاز دارد. باید توسعهای ارگانیک داشته باشد. باید به برندتان متعهد باشید و مأیوس نشوید. باید خودتان را باور کنید و صبور باشید. برندهای بزرگی نظیر تایگر وودز و اپرا وینفری، پس از سالها کار سخت، از خود گذشتگی، جسارت، برنامهریزی و صبر و پافشاری به آنچه امروز هستند رسیدهاند.
حسن نیت: مردم با کسی کار خواهند کرد که از او خوششان بیاید. اگر دیگران برداشت مثبتی از شما داشته باشند، برند فردی شما نتایج بهتری در پی خواهد داشت و عمری طولانیتر. باید ارزشی را به ذهن متبادر کنید که مثبت و ارزنده تلقی شود. حسن نیت برند بیل گیتس است که از طریق مؤسسهی “بیل و ملیندا گیتس”، به دنیا کمک میکند تا جای بهتری برای زندگی باشد؛ مؤسسهای که حالا بزرگترین بنگاه خیریهی دنیاست که به صورت نامحسوس فعالیت میکند.
عملکرد: پس از این که برندتان شناخته شد، عملکردتان مهمترین عامل موفقیت برند خواهد بود. اگر عملکرد خوبی نداشته باشید و بهبود مستمر را مد نظر قرار ندهید، برندینگ فردی به فرآیندی ساختگی بدل خواهد شد. به همین دلیل است که برند فردی شما باید به کارت امتیازات متوازن شما تبدیل شود.
وقتی با توجه به این معیارها به برند تبدیل شدید و خود را متعهد کردید که طبق این معیارها عمل کنید، خود را از دیگران متمایز خواهید کرد و مخاطبان هدف شما برند فردی شما را بسیار بهتر درک خواهد کرد. ساختن یک برند متعبر سفری است طولانی و فرآیندی است تکاملی و ارگانیک.
این فرآیند با شناختن خود آغاز میشود: این که بدانید من واقعی شما کیست و این من واقعی از رویاها، چشمانداز، فلسفهی زندگی، ارزشها، نقشهای کلیدی، هویت، شناخت خود (self-knowledge) و آگاهی از خود (self-awareness) میآید. در غیر این صورت برندی من در آوردی و اختراعی خواهد بود که بازتابی از من واقعیتان نیست.