کرونا و توجه بیشتر مصرف کنندگان به CSR

کرونا و توجه بیشتر مصرف کنندگان به CSR

در طی همین چند ماه کوتاه، تخریب ناشی از کووید۱۹ تاثیر چشمگیری بر نگرش‌ مصرف کنندگان در رابطه با رفتارها و مسئولیت های اجتماعی خود و شرکت‌هایی که انتظار دارند از آن‌ها حمایت کنند، داشته ‌است. در واقع اثرات روانی ناشی از این بیماری کرونا و توجه بیشتر مصرف کنندگان به مشارکت در مسئولیت های های اجتماعی، نکته حائز اهمیتی است که می توان از مناظر گوناگون به آن پرداخت. این گزارش براساس آخرین نظرسنجی اوایل همین ماه توسط شرکت مشاوره بازاریابی موسسه Good. Must. Grow انجام شده‌است.  این مطالعه الگوبرداری که از سال ۲۰۱۳ هر ساله منتشر می‌شود، بیش از هزار مصرف‌کننده را مورد بررسی قرار می‌دهد تا اشتیاق برای مصرف‌گرایی آگاهانه و کمک‌های خیریه را اندازه‌گیری کند و در نهایت شاخص کلی مصرف کنندگان را بدست آورد.

کرونا و توجه بیشتر مصرف کنندگان

 

در سه سال گذشته، این شاخص به طور پیوسته رو به پایین بوده‌است.در حالیکه اخیرا،ً با تخریب سلامتی و امرار معاش مشتریان توسط کووید۱۹، مدیر عامل شرکت، هیث شاکلفورد، تصمیم گرفت طبق روال همیشه به جای پایان سال در ماه می، مطالعاتی انجام دهد. او متوجه شد که، زمانی که بسیاری از آمریکایی ها کاهش درآمد و یا سلامتی کلی را گزارش می دهند، در حال ارزیابی مجدد مسئولیت خود در قبال جامعه و همچنین شرکت هایی که به قصد کمک‌های مالی به خیریه از آنها خرید می کنند، هستند. به طور خاص، شاخص CCS پانزده درصد افزایش یافت و به ۴۶ در مقیاس صد امتیازی رسید. این بالاترین امتیاز در سال ۲۰۱۷ و یک تغییر قابل‌توجه از آخرین رتبه ۳۹ است که در ماه نوامبر گذشته گزارش شد. شاکلفورد می‌گوید:« طی چند سال گذشته شاهد یک فرسایش تدریجی در شتاب انتخاب‌های مشمول مسئولیت اجتماعی بوده‌ایم و می توانید ببینید این وارونگی درچنین زمان کوتاهی نشانه بسیار مثبتی است. شما در کمتر از شش ماه شاهد پیشرفتی هستید که در طول یکسال نمی دیدید.»

نمره شاخص ارزیابی اهمیت مصرف کنندگان در خرید از شرکت‌های دارای مسئولیت اجتماعی، اقدامات انجام‌شده برای حمایت از این محصولات و خدمات و قصد آینده برای افزایش میزان هزینه آن‌ها با سازمان‌های مسئول محاسبه می‌شود. براساس الگوریتم شاخص، حتی یک تغییرِ یک امتیازی در کل نمره نشانگر حرکت معنا‌دار احساسات مصرف‌کننده است. برخی از یافته‌های قابل‌توجه عبارتند از:

 

 قرار گرفتن در معرض کرونا منجر به مسئولیت اجتماعی بیشتر می‌شود.

افرادی که به کووید۱۹ مبتلا شدند، یا به یکی از اعضای خانواده مبتلا به این ویروس رسیدگی می کردند، احتمالاً نسبت به دیگران خیلی بیشتر افزایش کمک‌های خیریه، حمایت از شرکت‌های مسئول اجتماعی و پشتیبانی از تجارت‌های محلی را گزارش می دهند.

 

انتظارات بیشتر برای پیشرفت شرکت‌ها.

تقریباً نیمی از پاسخ دهندگان گفته‌اند که این بیماری همه‌گیر باعث خواهد شد تا شرکت‌ها از نظر اجتماعی مسئول باشند.

 

رفتار شرکت های حال حاضر بر انتخاب خرید مشتری در آینده تاثیر خواهد گذاشت.

بیش از سه چهارم آمریکایی‌ها می‌گویند که نحوه برخورد یک شرکت با کارکنان و مشتریان در طی این بیماری همه‌گیر عامل مهمی در تعیین حمایت از آن‌ها در دنیای پس از کووید۱۹ خواهد بود.

 

اعتماد تاثیرگذار است.

در حالی که مشتریان نسبت به گذشته راجع به مسئولیت اجتماعی مشتاق‌تر هستند، آن‌ها همچنان برای اعتماد به یک شرکت نسبت به تاثیر اجتماعی یک شرکت اهمیت بیشتری قائل هستند.

نکته عجیب دیگر این است که پاسخ به این پرسش که کدام شرکت‌ها در طول این همه گیری مسئولیت اجتماعی خود را به خوبی انجام دادند، به دو شرکت والمارت و آمازون به کرات اشاره شد و در پاسخ به این سوال که دو کسب و کار برتر که از نظر اجتماعی مسئولیتی ندارند کدامند؟ دوباره به آمازون و والمارت اشاره کردند.

درباره اینکه آیا این الگو مشخص در شاخص  CCS ادامه خواهد یافت، شاکلفورد ابراز  کرد که مطمئن نیست و گفت: «با توجه به این مسئله خودتان هم شگفت زده می شوید که قدرت باقی مانده برای مردم با انگیزه و مثبت است. در خوش بینانه ترین حالت امیداوریم که این یک تغییر واقعی باشد و مردم احتمالاً طبق استطاعت مالی خود تصمیم  خواهند گرفت.»