کتاب ۲۳ راه برای غلبه بر تنبلی
۲۳ راه برای غلبه بر تنبلی
نویسنده: اس. جی، اسکات
کتاب ۲۳ راه برای غلبه بر تنبلی یکی از بهترین راهنماها برای غلبه بر تنبلی و داشتن یک زندگی پربار است. حقیقت آن است که همه ما دوست داریم هر روز بیش از پیش موفق باشیم و آنچه در ذهن داریم را به انجام برسانیم، اما آنچه به راستی اتفاق میافتد این است که عادت «به تعویق انداختن کارها» باعث شود با انبوهی از کارهای ناتمام که همه را به آینده موکول کرده ایم مواجه شویم و این ما را به استیصال میکشاند و اضطراب حاصل از آن باعث میشود که هرگز دست به کار انجام کارهایمان نشویم. با تغییر الگوی ذهنیمان به سوی یک ساختار «ضد تنبلی» میتوانیم بر این مشکل فائق آییم و این همان راهی است که این کتاب با مجموعه راهنماییهای ساده اما نظاممند و کارا پیش پای ما میگذارد تا هرچه بیشتر بتوانیم از زمان محدودمان بهره بگیریم.
عادت تنبلی یا به تعویق انداختن کارها چیست؟
شما میتوانید ریشه هر موفقیت یا شکستی را در یک عادت ویژه جستجو کنید. آن کاری که شما در طول یک روز انجام می دهید، دستاوردهای آینده زندگیتان را تعیین می کند. عادت ها، روز مرگی را شکل می دهد و همه ما چه بخواهیم چه نخواهیم به طریقی گرفتار روزمرگی هستیم.
ما هر روز صبح برمیخیزیم و چنین الگویی را در پیش می گیریم: دوش می گیریم، مسواک می زنیم، لباس می پوشیم، صبحانه میخوریم، سر کارمان می رویم، کارمان را انجام می دهیم و به خانه برمی گردیم. برخی از ما برای زندگی خود عادت های خود بهبودی را انتخاب می کنیم، مثلا برای خودمان اهدافی مشخص می کنیم، کتاب های الهام بخش مطالعه می کنیم، بر روی پروژه های مهم کار می کنیم و از کنار عوامل اخلالگر بی توجه رد می شویم.
ساختار عادت ها
جالب این است که عادت ها ساختار مشابهی دارند، هنگامی که فهمیدید ساختار ها چگونه کار می کنند، می توانید با اطمینان خاطر عادت های دیگری را جایگزین آن ها کنید و آن ها را به طور مداوم دنبال کنید
فرض کنید که می خواهید هر روز نیم ساعت از وقتتان را به نوشتن اختصاص دهید. چنین عادتی را می توانید با همان ساختاری که دیگران در گذشته از آن استفاده کرده اند در خود پرورش دهید:
۱- هر روز مقدار مشخصی از زمان را برای این عادت در نظر بگیرید.
۲- برای دنبال کردن این کار در هر روز در ساعت مقرر برای خود یک یادآور بسازید.
۳- با تعیین اهداف کوچک کار را شروع کنید، مثلا در ابتدای کار تنها ۵ دقیقه بنویسید.
۴- پیگیر این عادت باشید تا مطمئن شوید که هر روز آن را انجام می دهید.
۵- برای روزهایی که حال و حوصله نوشتن ندارید، برنامه ای داشته باشید.
۶- به تدریج زمان کار را بیشتر رو بیشتر کنید تا آن را به روزی نیم ساعت نوشتن برسانید.
عادت های خوب و بد
عادت های خوب و بد شما حاصل تکرار مداوم هستند، شما در دوره ای از زندگی خود عادت تنبلی را نیز در خو پرورش داده اید. زیرا در آن زمان احساس خوب اما کوتاه مدت زندگی در اکنون را به دست آورده اید. اما آنچه موفق به انجام آن نشده اید، این بوده است که احساسات رخوتناک خوشایند را مدیریت کنید و با وجود آن به فعالیت بپردازید.
یکی از بزرگترین دلایلی که مردم کارهای خود را به تعویق می اندازند این است که انجام آن ها با عاداتی که از پیش در آنها شکل گرفته در تعارض است. هرگاه شما میخواهید کاری را انجام دهید که در برنامه ی روزمره تان نیست، به خصوص اگر چندان خوشایند هم نباشد، باید برای ادامه دادن آن اراده و تلاش بسیار به خرج دهید.
کتاب روانشناسی تنبلی به صورت پرسش و پاسخ تهیه شده است.
او معتقد است تمامی سوالات در سرتاسر کتاب به صورتی طراحی و تنظیم شده که تمامی سوالات ممکن است در یک جلسه ی حضوری مشاوره درمان تنبلی و دفع وقت مطرح گردید. تمامی متن به گونه ای تدوین شده که شما با مطالعه ی آن ها به سوالات و چراهای ذهنتان پاسخ های منطقی و قانع کننده بدهید در این کتاب شما با ابزاری آشنا می شوید که به کمک آن ابزار می توانید بر تنبلی و بی حالی غلبه نمایید این وظیفه ی شماست که باید پویایی تمام تلاش خود را برای حل معضل تنبلی به کار گیرید.
در ابتدای کتاب نویسنده از شما می خواهد که قبل از مطالعه ی کتاب اموری را انجام دهید. پیشنهاد ما به شما این است که با انجام این امور در راستای تحول گام بردارید و سپس به مطالعه ی متن این کتاب در قالب دوازده قدم ارائه شده بپردازید. امیدوارم که مطالعه ی این اثر برایتان مفید و اثر بخش واقع شود.
طبق برخی آمارها، تنبلی ایرانیان بالاتر از متوسط جهانیست، به طوری که بر اساس آمارهای جهانی، ایرانیان بعد از اعراب و آفریقاییان جایگاه سوم تنبلی را در جهان به خود اختصاص دادهاند.
حسن قاضیمرادی نیز در کتابی با عنوان کار و فراغت ایرانیان به این مسئله پرداخته و در آن خاطرنشان میکند که «کار» و «تفریح» در بین ایرانیان، به شکل «زحمت» و «سرگرمیخواهی» نمود یافتهاست.
از طرفی دیگر انتقادهایی به شیوه علمی به کار رفته در اینگونه پژوهش ها وارد شده است که تحلیل و استنتاج بر پایه داده های آماری پژوهش های انجام شده و حتی شکل، نحوه و نوع سوالات پرسیده شده را به چالش کشیده است.
قسمتی از کتاب ۲۳ راه برای غلبه بر تنبلی اینگونه آمده است:
عادت تنبلی یا به تعویق انداختن کارها چیست؟
شما میتوانید ریشه هر موفقیت یا شکستی را در یک عادت بهخصوص جستجو کنید. آنچه که شما در طول یک روز انجام میدهید، دستاوردهای آینده زندگیتان را مشخص میکند. عادتها، روزمرگی را میسازند و همه ما چه بخواهیم چه نخواهیم به طریقی گرفتار روزمرگی هستیم.
ما هر روز صبح بیدار میشویم و چنین الگویی را در پیش میگیریم: دوش میگیریم، مسواک میزنیم، لباس میپوشیم، صبحانه میخوریم، سر کارمان میرویم، کارمان را انجام میدهیم و به خانه برمیگردیم. برخی از ما برای زندگیمان عادتهای خود بهبودی را برمیگزینیم، مثلا برای خودمان اهدافی تعیین میکنیم، کتابهای الهامبخش میخوانیم، بر روی پروژههای مهم کار میکنیم و از کنار عوامل اخلالگر بیاعتنا رد میشویم.
برخیها هم از عادتهای خودویرانگر پیروی میکنیم، مثل کمترین کار مفید را انجام میدهیم، با سرگرمیهای کم کیفیت خلاقیتهای خود را از میان میبریم، غذاهای ناسالم میخوریم و شکستهای زندگیمان را به گردن دیگران میاندازیم. حقیقت آن است که عادتها هم خوب هستند و هم بد. آنها هویت ما، آنچه انجام میدهیم و آنچه میتوانیم به آن دست یابیم را مشخص میسازند.
درونمایه کتاب ۲۳ راه برای غلبه بر تنبلی:
اس جی اسکات در کتاب مذکور معتقد است که موفقیت واقعی شما زمانی اتفاق میافتد که اقدامات روزانه خود را به درستی و به شکلی کاملا منظم انجام دهید، بهعبارتدیگر عادتهایتان به شما کمک میکند تا به اهداف خود در زندگی دست یابید و همواره از احساس رضایت از خود لذت ببرید.
این کتاب به شما میآموزد چگونه برای هر یک از کارهای روزانه خود نظیر کار، روابط شخصی، ورزش و… برنامهریزی درستی انجام دهید. محتوای کتاب ۲۳ راه برای غلبه بر تنبلی بر روی اقداماتی که شما انجام میدهید، تمرکز میکند. این کتاب به شما یاد میدهد که به جای استفاده از استراتژیهای بیش از حد متفاوت که به ندرت در دنیای واقعی قابل اجرا هستند از راهکارهای ساده و درعینحال قابل اجرا استفاده نمایید.
بخشهایی از کتاب صوتی ۲۳ راه برای غلبه بر تنبلی:
- از قانون ۸۰/۲۰ برای تصمیمگیری استفاده کنید._ اهداف د.س.د.م.ز
- ایدههایتان را ثبت کنید
- سیستم ۴۳ پرونده
- فهرست پروژهها
- فهرست بازبینی
- کارهای همانند را در یک گروه قرار دهید
- انجام یکبهیک پروژهها
- برنامه مرور هفتگی
- برنامه مرور ماهانه
- به فعالیتهای کمارزش نه بگویید
- پیشرفت و موفقیتهای خود را پیگیری کنید
- روزتان را با م.ت.ف آغاز کنید
- ایجاد حس فوریت
- در دید عموم باشید
- از کوچکترینها شروع کنید
- به خودتان اجازه بدهید
- ایجاد مهارتهای مبتنی بر پروژه
- انگیزههای غیرمستقیم پیدا کنید
- تکنیک تجسم و تصور
- صبوری کنید
- چالش سیروزه
- چگونه از همین امروز شروع کنیم
درباره نویسنده کتاب، اس. جی. اسکات:
اس جی اسکات در نیوجرسی متولد و بزرگ شده است. وی تحصیلات خود را با اخذ مدرک روانشناسی از کالج به پایان رساند و سپس مدت کوتاهی در نیروی هوایی ایالت متحده مشغول به کار شد. چند سالی نیز در یک شرکت فعالیت نمود، بعدها تصمیم گرفت خود به تنهایی و مستقل کار کند.
چندین سال بعد وی کار نویسندگی و وبلاگ نویسی را آغاز نمود. اس جی اسکات تا به امروز چیزی حدود ۳۰ کتاب را به چاپ رسانده و اکثر کتابهای او در سبک بهبود نوشته شده است؛ به طوریکه این نویسنده میکوشد تا در کتابهای خود با ارائه راهکارها و تاکتیکهای علمی و اثبات شده مخاطبان خود را در جهت بهبود شرایط زندگیشان کمک کند.
قابل ذکر است که آثار اسکات به ۱۲ زبان زنده دنیا ترجمه شده است و همین دلیل سبب سرشناس شدن این نویسنده در سطح جهان شده است.
از جمله دیگر آثار این نویسنده میتوان به چگونه اضطراب را از بین ببریم، ۲۵ روش برای افزایش صمیمیت و ارتباط قوی بین زوجین، ۱۲۷ تغییر کوچک برای بهبود سلامت، ثروت و شادی شما، ۷۵ ایده برای شروع و سازماندهی زندگی خود، یک راهنمای ساده برای تسلط بر وظایف دشوار، ۱۰ دقیقه معکوس: عادت بدون استرس برای سادهسازی زندگی شما، ۱۰ گام برای دستیابی به اهداف شخصی و حرفهای خود، ۶ مرحله برای یادگیری هر چیزی، افزایش دانش و مهارتهای جدید، چگونه سیگار را کنار بگذارید، چگونه انرژی خود را افزایش دهید و هر هدف را با یک برنامه صبحگاهی به دست آورید، چگونه از یک برنامه ساده برای ایجاد لیستهای کارآمد به منظور انجام و سازماندهی زندگی خود استفاده کنید، ورزش روزانه: ۳۲ تاکتیک برای عادت به ورزش کردن، کارآفرین روزانه: ۳۳ عادت موفق برای صاحبان کسبوکار کوچک، ۹۷ تغییر کوچک در زندگی که فقط ۵ دقیقه طول میکشد، و… اشاره نمود.
آیا این کتاب برای من است؟
کتاب ۲۳ راه برای غلبه بر تنبلی گزینهای عالی است برای افرادی که گرفتار روزمرگی شدهاند؛ اما خواندن آن را به همهی افراد، توصیه میکنیم. اگر شما هم به هر دلیلی، گرفتار مشکلِ پشتگوشانداختن کارها هستید، خواندن این کتاب را حتما در برنامههای خود قرار دهید. شاید از آنهایی هستید که وقت خود را صرف کارهای بیاهمیتی میکنید که در درجهی چندم اولویت قرار دارند؛ آن هم به این دلیل که انبوهی از کارهای عقبمانده دارید و بهدلیل حجم زیاد آنها، به قول معروف دستتان به کار نمیرود. پس تعلل نکنید و خواندن این کتاب را شروع کنید.
بهتر است بدانید که کمی کاستن از حجم کارهای معوقه، روحیهتان را تا حد زیادی بهبود میبخشد. در کنار همهی اینها، اگر فردی کمال گرا هستید، بهخاطر همین ویژگی رفتاری، بهیقین از انجام بسیاری از کارها سر باز زدهاید؛ زیرا بر این باورید که کارها باید در نهایت کمال و بدون هیچگونه ایرادی انجام شوند. فراموش نکنید اگر به همین شیوه ادامه دهید، سرانجام خودتان را فردی ناکام خواهید یافت که بهمرور زمان حتی توانایی انجام کوچکترین کارها را هم ندارد. پس از همین حالا درصدد تغییر این عادت برآمده و اقدامی اساسی انجام دهید.
در حاشیه کتاب تنبلی
استیو اسکات، نمونهی بارز فردی موفق است که برای رسیدن به آرزوهایش شغلهای متعددی را آزموده است؛ از کار در نیروی هوایی و کارمندی در یک شرکت گرفته تا نویسندگی و وبلاگنویسی. او برای رهایی از روزمرگی، به این کارها پرداخته است. استیو در نوشتههای خود تلاش کرده تا روشهایی را که بهکمک آنها، شرایط زندگی خود را بهبود بخشیده است، به خوانندگان پیشنهاد دهد. آثار او همگی با همین درونمایه، به ۱۲ زبان دنیا منتشر شدهاند. امروز، استیو با ارائهی همین راهکارها به فردی مشهور و معتبر تبدیل شده است.